WHEN TO PLAN YOUR TRIP?

The Priorat is a good place to visit all the year round, but as it is an area which is based on agriculture, the landscape is ever changing. Any visit is conditioned by the weather. The Priorat is a very dry region with limited annual rainfall (around 400 litres a year) and is clearly a region of stark contrast: intense heat in the summer and cold in the winter with some snowfall , mainly in January and February.

WINTER
Desembre/gener/febrer

Generalment fa fred en aquesta epoca, però hi han dies de un sol radiant i vistes de les montanyes molt clares. També tenim alguns dies de neu que no passa de los tres dies i les temperatures oscilen entre les 2ºC i 10ºC. Finals de gener i finals de febrer son molt bones epoques per fer senderisme i admirar els ametllers i més tard els presseguers en flor. El cap de setmana més proper al 17 de gener es celebra l'Encamisada de Falset on la gent es vesteix amb vestits tradicionals per conmemorar aquest dia històricament important pel poble.

SPRING
març/abril/maig

Molt bona epoca per visitar el Priorat.. A finals d'abril començen les flors silvestres al camp i sembla que les vinyes estan vius de nou. També és el temps de la FIRA DEL VI que es celebra cada any durant el primer cap de setmana de maig a Falset (veure link a la pagina) i la Festa de la Truita amb Suc (plat típic Prioratí) a Ulldemolins. Temperatures ja han començat a pujar i ronden per les 20ºC generalment amb dies de sol. Les nits encara fan fresca i si surts a sopar conve portar chaqueta.

SUMMER
juliol/agost/setembre
red grapes in summer
Arriba l'estiu i també les festes majors de la gran part dels pobles de la comarca. Fa calor, i a l'agost molta gent passen les hores a les piscines municipals dels pobles. (veure Ruta de les Piscines). Finals d'agost i principis de setembre en alguns pobles començen la verema que durarà fins mitjans novembre. El cap de setmana més proper al 15 de setembre es celebra la Festa de la Verema a l'Antiga a Poboleda.

AUTUMN
octobre/novembre/desembre
Continua la verema a tota la comarca i les mosques es borrachen lentament! Just quan s'acaba la verema comença la collita de la oliva. Les vinyes van canviant de color i acaben per perdre la fulla. Comença a fer fred i a les nits les temperatures poden arribar a baixar sota zero.
IMPORTANT FESTIVALS IN THE PRIORAT

grapes

JANUARY

L'Encamisada (Falset)

MARCH
Festival of the Omelette in its own sauce (Ulldemolins)

MAY
Priorat Wine Fair (Falset, Gratallops)

JUNE
Festival of Rice and Rabbit (Cornudella de Montsant)

SEPTEMBER
Old Fashioned Wine Harvest Festival (Poboleda)


DECEMBER
La Badejada (Bellmunt del Priorat)© VisitPriorat.com 2008-2012
- Legal - info@visitpriorat.com Tel. (+34) 656 352 029