GRAPE VARIETIES OF DO MONTSANTGarnatxa leaf

Vines and Grape Varieties

  1. Les vinyes de la DO són, majoritàriament, vinyes velles conduïdes en vas, però des de fa uns anys s’estan renovant, racionalment, les plantacions de ceps, introduint noves varietats i nous clons encarats a l’obtenció de vins de qualitat,. Degut a l’orografia de la DO, les vinyes estan plantades en una gran diversitat de sòls i a diferents altituds que van des de 200 fins a 700 m sobre el nivell del mar.
  1. Varietats negres: tant la carinyena com la garnatxa negra es troben en tota la DO. Donen vins amb cos, molt aptes per a la criança, sobretot, si es controla el rendiment del cep i es vinifiquen acuradament. L’ull de llebre predomina a la zona sud, més càlida. La resta de varietats negres, en molta menor quantitat, s’adapten molt bé a tota la DO, donant productes de qualitat, equilibrats, aromàtics i amb cos que aporten el tret diferenciador en els diferents cupatges.
  • Varietats blanques: trobem quasi, exclusivament, les dues varietats tradicionals de la zona: la garnatxa i el macabeu. Mentre que el macabeu dóna vins més fins, la garnatxa blanca, amb més cos i estructura, és molt apta per a fer criances o fermentar en bótes de roure tot i la tendència natural a oxidar-se.

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

DOGC núm. 3510 - 09/11/2001

Article 5
5.1 L’elaboració dels vins protegits es realitzarà exclusivament amb raïms de les varietats de vitis vinifera següents:
Varietats blanques: chardonnay, garnatxa blanca, macabeu, moscatell, pansal, parellada i trobat.
Varietats negres: cabernet sauvignon, samsó o mazuela, garnatxa negra, garnatxa peluda, merlot, monestrell, picapoll negre, syrah i ull de llebre.

7.2 El Consell Regulador podrà determinar la data d’iniciació de la verema i acordar normes sobre el ritme de recol·lecció, a fi que s’efectuï en consonància amb la capacitat d’absorció dels cellers, així com sobre la forma del transport del raïm veremat perquè s’efectuï sense deteriorament de la qualitat.
Article 8
8.1 La producció màxima admesa per hectàrea serà:
120 quintars mètrics: varietats blanques.
100 quintars mètrics: varietats negres.

 
© VisitPriorat.com 2008-2012
- Legal - info@visitpriorat.com Tel. (+34) 656 352 029